Kotivinkki

Grilliruokien kaveriksi tai sellaisenaan jaettavaksi – runsas lisukelankku kootaan kaalista, kasviksista ja pekonista

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Lisukelankku on trendikäs tapa tarjoilla aterian lisukkeet, mutta aineet pekonia lukuunottamatta voi myös sekoittaa kulhoon. Murustele silloin rapea pekoni salaatin pinnalle.
GL
0
0
Julkaistu: 13.5.2020


Ainekset (4 annosta)

Kaalisalaatti

  • 300 gvalkokaalia
  • 3 dlpehmeälehtistä lehtikaalia suikaleina (ruukussa)
  • 2porkkanaa
  • 1omena
  • 2keitettyä maissintähkää
  • 1 rkurapeaa salaattia
  • 1 pktpekonia

Kastike

  • 1½ dlpiimää
  • 1 dlmajoneesia (Hellmans)
  • 1 tlvalkosipulisuolaa
  • 1 tlchilijauhetta
  • ripaussokeria
Tulosta

Lisukelankku valmistetaan näin:

  1. Leikkaa kaalit, porkkana ja omena ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa maissinjyvät irti tähkistä. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi.
  2. Paista pekoni rapeaksi.
  3. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.
  4. Kokoa kaikki salaatin ainekset raidoiksi puiselle lankulle tai tarjottimelle. Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »