Linzin torttu (Linzer torte)

2 h 45 min
4.6
2

Linzin torttu (Linzer torte)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 150 gmantelijauhetta
  • 2 rklrommia
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 4 dlvadelmahilloa

Pinnalle

  • 1 rkltomusokeria

Tarjoiluun

  • 6 dlkermavaahtoa

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 45 min

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, lukuun ottamatta yhtä valkuaista, jonka säästät tortun voiteluun. Muotoile taikina palloksi ja nosta se jääkaappiin noin tunniksi. Vuoraa leivinpaperilla Ø noin 24 sentin irtopohjavuoka tai voitele ja jauhota piirakkavuoka.

Kauli 2/3 taikinasta ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Levitä pohjalle hillo.

Kauli loput taikinasta noin 1/2 sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä tai taikinapyörällä sentin levyisiä suikaleita. Helpoiten suikaleiden käsittely onnistuu, kun taikina on aivan kylmää. Voit kaulia taikinan leikkuulaudan päällä. Nosta kaulittu levy alustoineen vielä hetkeksi kylmään. Voitele suikaleet valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle ristikoksi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun uuni kuumenee 175 asteeseen.

Paista torttua noin 45 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskettunut. Anna tortun jäähtyä vuoassaan ja irrota se lopuksi, jos käytit irtopohjavuokaa.

Siivilöi Linzin tortun pintaan tomusokeria. Tarjoa Linzin tortun seurana pehmeäksi vatkattua kerma- tai vaniljavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä