Kotivinkki

Linssimureke joulupöytään

1 h 15 min
0
1

Linssimureke joulupöytään

KA
1
0
Linssimureke on hyvä lisä kasvissyöjän joulupöytään. Se on herkullinen sekä lämpimänä että kylmänä, vaikka leivän päällä nautittuna. Tässä ohjeessa linssit saavat seurakseen palsternakkaa ja porkkanaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-10 annosta)

  • 2 ½ dlpunaisia linssejä
  • 5 dlvettä
  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 tlinkivääriä (jauhetta)
  • ½ tlneilikkaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlsuolaa
  • 3kananmunaa

Koristeluun

  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • salaatinlehtiä (esim. gemsalaattia tai keräsalaatin sisälehtiä)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

1. Huuhdo linssit. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää linssit. Keitä keskilämmöllä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä sipulit ja juuresraaste. Lisää myös mausteet. Kun raaste on pehmentynyt, lisää linssit. Sekoita hyvin. Jäähdytä seos hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon lopuksi kananmunat.

4. Voitele reilun yhden litran vetoinen leipävuoka öljyllä ja kaada murekeseos vuokaan. Peitä vuoan pinta foliolla. Kypsennä linssimureketta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

5. Paahda seesaminsiemenet kuivalla ja kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Kumoa linssimureke hieman jäähtyneenä ja koristele salaatinlehdillä ja seesaminsiemenillä.

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä