Maku

Linssimuhennos

25 min
GL
KA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dllinssejä (punaisia)
  • 4 dlvettä
  • 3 kpltomaattia ( kuutioituna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 2 rklvoita (kirkastettua)
  • 2 tlgaram masalaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhtele linssit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä. Kumoa linssit kattilaan. Lisää joukkoon vesi, tomaatit, chili, suola ja kurkuma. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi kirkastettu voi sekä garam masala. Tarkista linssimuhennoksen maku. •Intialaisen perusohjeen mukaan linssejä varataan nyrkillinen ruokailijaa kohden ja lisäksi yksi nyrkillinen jumalille.

MITÄ PIDIT?
0