Maku

Linssihöystö

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 27.10.2008


Ainekset (8 annosta)

  • 500 glinssejä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 kplkevätsipulia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kpllehtiselleriä

Kastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rklpunaviinietikkaa
  • 3 tlsokeria
  • 1/2 tlminttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Keitä pussillinen (500 g) vihreitä linssejä kypsiksi kasvisliemessä (25 min), johon on puristettu pari valkosipulinkynttä. Siivilöi linssit ja huuhtele kylmällä vedellä. Käytä tähän ruokalajiin litran verran ja pakasta loput seuraavaa käyttökertaa varten.

Sekoita kypsien linssien joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja punasipuli sekä ohuiksi viipaleiksi leikatut lehtisellerin varret.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele linssiseokseen.

Anna makujen vetäytyä viileässä yön yli.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »