Maku

Linssihöystö

45 min
0
0

Linssihöystö

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 glinssejä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 kplkevätsipulia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kpllehtiselleriä

Kastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rklpunaviinietikkaa
  • 3 tlsokeria
  • 1/2 tlminttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Keitä pussillinen (500 g) vihreitä linssejä kypsiksi kasvisliemessä (25 min), johon on puristettu pari valkosipulinkynttä. Siivilöi linssit ja huuhtele kylmällä vedellä. Käytä tähän ruokalajiin litran verran ja pakasta loput seuraavaa käyttökertaa varten.

Sekoita kypsien linssien joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja punasipuli sekä ohuiksi viipaleiksi leikatut lehtisellerin varret.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele linssiseokseen.

Anna makujen vetäytyä viileässä yön yli.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä