Maku

Linssi-fenkolisalaattti

30 min
GL
MA
MU
5
1

Maistuisiko raikas, rapsakka ja täyttävä salaatti? Linssi-fenkoli-salaatti saa ruokaisuutta linsseistä ja pirteyttä appelsiinista. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen salaatti!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dllinssejä (vihreitä)
  • 6 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 kplsitruunaa (raastettu kuori ja 2 rkl mehua)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 1 kplfenkolia
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 dloliiveja (mustia, kivettömiä, kalamata)
  • 5 rkltuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhtele linssit huolellisesti tiheässä siivilässä.

Keitä ne suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, 10–15 minuuttia. Valuta linssit.

Yhdistä kulhossa sitruunankuori, -mehu, öljy, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita seos vielä lämpimiin linsseihin.

Halkaise ja huuhtele fenkoli. Suikaloi se erittäin ohueksi.

Kuori appelsiini ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä linsseihin fenkoli, appelsiiniviipaleet, oliivit ja tilli.

Tarjoa hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
5