Maku

Linnunmaksamousse

55 min
0
0

Linnunmaksamousse

MU
GL
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gbroilerinmaksaa
  • 1 kplsalottisipulia
  • 75 gvoita
  • 2 rklkonjakkia
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 1/2 dlkuohukermaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Valuta ja puhdista maksa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla voissa läpinäkyväksi. Lisää maksapalat ja kypsennä n. 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat sisältä vielä roseen värisiä.
Lisää seokseen konjakki, riivityt timjamin lehdet, suola ja pippuri.
Kumoa seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Jäähdytä seosta kylmässä noin 10 minuuttia.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahto joukkoon varovasti käännellen. Nosta seos kylmään tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
Asettele linnunmaksamousse tarjolle. Voit tarjoilla sen suoraan pienistä kupeista tai pursottaa sitä lautaselle pieninä palleroina.
Tarjoa viikunahillon, paistettujen leipäkrutonkien ja salaatinlehtien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä