Linnapaisti

4 h 45 min
0
0

Linnapaisti

MU
0
0
Linnapaisti on herkullinen klassikkoruoka, joka valmistetaan padassa hauduttamalla.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 2300 gnaudanpaistia
  • 20 gvoita
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 rklsiirappia
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplomenaa
  • 5 kplkuivattuja luumuja
  • 2 kplanjovista
  • 4 dlvettä

Kastike

  • 5 dllihalientä
  • 1 dlruokakermaa
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN4 h

Ruskista huoneenlämpöinen paisti joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta paisti lautaselle ja anna jäähtyä hetken aikaa. Hiero suola, pippuri ja siirappi paistin pintaan.

Kuori porkkanat, sipuli ja omena ja paloittele ne. Työnnä lihalämpömittari maustettuun paistiin nosta se pataan. Lisää mukaan kasvikset, luumut, anjovisfileet ja kiehuva vesi. Pane kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä. Kun mittarin näyttää 65–70 asetta, paisti on kypsä.

Nosta paisti liemestä ja kääri se alumiinifolioon ja anna rauhoittua 20 minuuttia ennen viipalointia.

Valmista kastike paisto- tai lihaliemestä. Kaada siivilöity liemi kattilaan, lisää kermaan sekoitetut vehnäjauhot, pyree ja mausteita maun mukaan. Keitä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä, alkuvaiheessa koko ajan sekoittaen. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä