Maku

Lindströminpihvit – oiva vaihtoehto punajuurten ystäville

1 h 30 min
0
0

Lindströmin pihvit tuovat väriä pöytään. Oiva vaihtoehto punajuurten ystäville.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplperunaa (yht. n. 150 g)
  • 1 kplpunajuuri (n. 150 g)
  • 1 kplpunasipuli (n. 150 g)
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 rklkapriksia
  • 2 kplkananmunaa
  • 1,5 tlsuolaa
  • valkopippuria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Keitä perunat ja punajuuri kuorineen. Keittäminen käy samassa kattilassa, mutta perunat vain kypsyvät nopeammin. Kuori ja jäähdytä perunat ja punajuuri.

Hienonna punasipuli. Freesaa se paistinpannulla voin kera. Jäähdytä.

Hienonna peruna ja punajuuri myös pieneksi. Sekoita jauhelihaan hienonnetut punajuuri, perunat ja punasipuli. Hienonna joukkoon myös kaprikset. Lisää kananmunat sekaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Paista paistinpannussa tai uunissa kypsiksi.

Punajuuren pilkkominen vaikka neljään osaan nopeuttaa sen keittämistä, mutta silloin maku ei pysy yhtä intensiivisenä.

MITÄ PIDIT?
0