Maku

Lindströmin lihapyörykät

50 min
4.5
1

Lindströmin lihapyörykät

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlvettä
  • 100 getikkapunajuurta (2 kokonaista)
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklkapriksia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Lohkoperunat

  • 5 kplperunaa (keltainen)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3/4 tlrosmariinia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa korppujauhot ja muna veteen. Anna turvota muutama minuutti.

Raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kypsennä sipulia kulhossa mikroaaltouunissa noin minuutti ja anna jäähtyä.

Sekoita punajuuriraaste, sipulit, kaprikset, mausteet ja jauheliha korppujauhoseokseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa ja kääntele siinä perunat. Kumoa perunat pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Pyörittele sillä aikaa mureketaikina lihapulliksi. Työnnä lastalla perunalohkot pellin toiseen laitaan, ja nostele lihapyörykät vieri viereen leivinpaperille. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Tarjoa lisäksi punajuuriliemellä maustettua jogurttikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä