Lindströmin härkäpapu-lihamureke

1 h
4.5
1

Lindströmin härkäpapu-lihamureke

MA
1
4.5
Tässä on hienoimman värinen mureke ikinä! Härkäpapurouhe korvaa murekkeessa osan jauhelihasta ja korppujauhot kokonaan.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 70 ghärkäpapurouhetta (2 dl)
  • 1 dlvettä
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsuolakurkkua (tai 2 rkl kapriksia)
  • 2 kplpunajuurta (200 g keitettynä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlmaustepippuria (halutessasi)
  • 300 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)

Pinnalle

  • 2 tlrypsiöljyä
  • 2 rklsiemensekoitusta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista lindströmin härkäpapumureke näin:

Mittaa härkäpapurouheseos kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pehmeäksi öljytilkassa.

Silppua suolakurkku. Kuori ja raasta keitetyt punajuuret hienoksi raasteeksi.

Lisää muna, sipuli, suolakurkku ja/tai kaprikset, punajuuriraaste ja mausteet härkäpapurouheeseen. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita vain sen verran, että massasta tulee tasaista.

Muotoile massasta mureke öljyttyyn uunivuokaan. Sipaise murekkeen pinta rasvalla. Lisää siemenet vasta paistamisen puolivälissä, etteivät ne pala.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa murekkeen kanssa peruna- tai juuresmuusia.

* Paahda murekkeen vierellä isoja kuorimattomia valkosipulinkynsiä ja purista pehmeä sisus juures- tai perunamuusin mausteeksi. 

Vinkki!

 Jos vain muistat, keitä punajuuret jo edellisenä iltana, niin mureke valmistuu nopeammin. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä