Limppu-emmentaalikuorrutettu poronfilee

24 h 25 min
3.6
0

Limppu-emmentaalikuorrutettu poronfilee

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gporonfileetä (ulkofilee)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Kuorrutus

  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1 dlmajoneesia
  • 1 kpljoululimppuviipaletta (murusteltuna)
  • 3 rklsinappia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Jos liha on pakastettua, ota se sulamaan jääkaappiin 1–2 päivää ennen valmistamista.

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha 6 pihviksi.

Käytä pihvit kuumalla paistinpannulla oikein nopeasti molemmin puolin voin ja öljyn seoksessa.

Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Nosta fileet uunivuokaan.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä seos tasaisesti fileiden päälle.

Gratinoi grillivastuksen alla noin 2 minuuttia, kunnes limppu-emmentaalikuorrute on kauniin ruskea. Ota lihat ulos uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tarkista yhdestä poronfileestä kypsyysaste (noin 60 astetta) ja kypsennä tarvittaessa lisää.

Tarjoa limppu-emmentaalikuorrutettujen poronfileiden lisänä punajuuripyreetä ja hunajapaahdettuja juureksia.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä