Maku

Limoncelloa ja sitruunankuorta – nämä pienet hedelmäkakut ovat kirpsakan makeita hurmureita

12 h 55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 25 min
Tämä englantilaisen hedelmäkakun pirteä sukulainen onnistuu sekä annosvuoissa että isona kakkuna – mehevää tulee molemmilla tavoilla. Ihanat kakkuset koristellaan vielä pirteällä tyrni-tomusokerikuorrutteella. Näitä leivot taatusti toistekin!
3.7
0
Julkaistu: 24.9.2018


Ainekset (6)

Pienet hedelmäkakut

  • 2 dlkuivattuja aprikooseja, rusinoita ja karpaloita
  • ½ dlhasselpähkinöitä
  • ¾ dlsitruslikööriä (limoncello)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlmantelijauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlinkivääriä
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa

Vuokaan

  • 2 rklvoita
  • 3 rklkorppujauhoja

Koristelu

  • 2 rkltyrnimehua
  • noin 2 dltomusokeria
  • 1 dlsukaatteja
Tulosta

Pienet hedelmäkakut valmistuvat näin:

  1. Silppua kuivatut hedelmät, rouhi pähkinät ja yhdistä ne toisiinsa. Sekoita joukkoon likööri. Anna maustua tunnin ajan.
  2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota ison muffinipellin tai leivospellin kolot tai 2 litran kakkuvuoka. Kuvan kakut on paistettu Nordic Waren Mini Heritage -vuoassa.
  3. Sekoita kuivat aineet, inkivääriraaste ja sitruunankuori keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen jauhoseosta, joka estää seoksen juoksettumista. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kuivat aineet ja hedelmä-pähkinäseos.
  4. Jaa taikina vuokaan. Paista pieniä kakkuja uunin alaosassa noin 25 minuuttia ja isoa 50 minuuttia tai kunnes kakut tuntuvat tikulla kokeiltaessa keskeltä kypsiltä.
  5. Kumoa kakut hieman jäähtyneinä. Pane jäähtyneet kakut takaisin vuokaan ja peitä foliolla. Anna maustua yön yli.
  6. Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tyrnimehu ja tomusokeri. Valuta kuorrutetta kakkujen päälle ja koristele pienet hedelmäkakut sukaateilla.
Kommentoi »