5(6)
Limeruudut ovat sitruksen ystävän unelmaleivokset
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Limeruudut ovat klassisten aleksanterinleivosten muunnos, jotka saavat makunsa kirpsakasta limestä. Koristele leivokset sinisillä syötävillä pikkukukilla.
16.6.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
200 gvoita
1 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
½ tlkardemummaa
1 pienimuna ( tai keltuainen)
Limetäyte
1 tl limen kuorta (raastettuna)
1 dllimen mehua
½ dlvettä
2 dltomusokeria
2 tlperunajauhoja
1muna
Kuorrutus
4 dltomusokeria
1 rkllimen mehua
1–1 ½ rkl vettä
noin ¼ tlvihreää pastaväriä

Limeruudut – ohje:

  1. Tee ensin täyte. Raasta pestystä limestä kuori ja purista mehu. Mittaa mehu, vesi, sokeri, perunajauhot ja muna kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila jäähtymään kylmään veteen. Lisää lopuksi kuoriraaste.
  2. Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi. Lisää pieni muna tai pelkkä keltuainen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 cm x 40 cm) kahden leivinpaperiarkin välissä. Siirrä taikina pellille. Jätä leivinpaperi alle, mutta ota päällimmäinen paperi pois.
  4. Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes levy on saanut hiukan väriä. Käännä peltiä tarvittaessa, jotta levy kypsyy tasaisesti.
  5. Anna pohjan jäähtyä hieman ja leikkaa se puoliksi. Irrota pohjalevyt varovasti leivinpaperista lastalla. Levitä toisen levyn pintaan limekiisseliä. Nosta toinen levy päälle.
  6. Lisää tomusokerin joukkoon mehu ja vesi vähitellen, jotta saat levittyvän notkean, mutta ei liian valuvan kuorrutuksen.
  7. Ota kuorrutuksesta puoli desiä erikseen raitoja varten. Laita raitaseos pursotuspussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa sen kulmaan pieni reikä (1–2 mm).
  8. Värjää loppu kuorrutus vihreällä pastavärillä haluamasi sävyiseksi. Levitä vihreä kuorrutus levyn pinnalle.
  9. Pursota levyn poikki parin sentin välein valkoisia raitoja. Vedä varras- tai cocktailtikulla raitojen päältä, niin saat limeruutujen pintaan kauniin marmorikuvion. Anna pinnan kuivua ja leikkaa levy neliöiksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo