Limettipikkuleivät

4 h 20 min
3.3
0

Limettipikkuleivät

Pirteät pikkuleivät ovat limetinystävän makuun. Kuorrutus aateloi täytekeksit sopiviksi vaikka valmistujaistarjoiluun.
Teksti Henna Pöllänen, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 100 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 rkllimettimehua

Koristeluun

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 kpllimettiä (1 rkl mehua + 2 tl kuoriraastetta)

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hetki. Sekoita joukkoon sitruunatahna.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan.

Taputtele taikina levyksi ja kääräise kelmuun. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla (Ø noin 4 cm) paloja leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin värisiä.

Sekoita täytteen ainekset levitettäväksi tahnaksi. Levitä täyte jäähtyneelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi. Anna jähmettyä. Säilytä tiiviissä rasiassa.

Kuorruta limettipikkuleivät vasta ennen tarjoilua. Sekoita kuorrutuksen ainekset hieman täytettä notkeammaksi tahnaksi. Levitä kuorrutusta pikkuleivän päälle ja koristele halutessasi limetinkuoriraasteella.

Anna jähmettyä ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä