Limettileivokset

1 h 5 min
4.3
0

Limettileivokset

Makeankirpeät limettileivokset hurmaavat sitruksien ystävän. Kokeile sinäkin!
Teksti Susanna Katajisto, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 palaa)

  • 200 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 4 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 kpllimettiä (2 tl raastettua kuorta + 1/2 dl mehua)

Kuorrutus

  • 6 dltomusokeria
  • 4 rkllimettimehua
  • 1 rklvoita (sulatettuna)

Pinnalle

  • 1 kpllimettiä (2 rkl kuoriraastetta)
  • 1 rklsokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN25 min

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele ne muna- sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito, limetin kuoriraaste ja puristettu mehu (noin 1/2 dl). Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (30 x 35 cm). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Nosta päälle leivinpaperiarkki ja tyhjä pelti. Käännä ympäri. Anna kumotun leivospohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Sekoita limetinkuoriraaste ja sokeri. Vatkaa tomusokeri, limettimehu ja voisula tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan ja levitä tasaiseksi.

Koristele pinta halutessasi aaltoilevaksi koristelukolmiolla. Ripottele limetti-sokeriseos heti levylle kristallipinnaksi.

Anna limettileivosten jähmettyä. Leikkaa pieniksi limettileivoksiksi.

Vinkki!

Kun kuorrutus on kovettunut, voit säilyttää leikkaamattoman limettileivoslevyn kevyesti leivinpaperilla peitettynä jääkaapissa tai huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä