Maku

Limettileivokset

1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
25 min
Makeankirpeät limettileivokset hurmaavat sitruksien ystävän. Kokeile sinäkin!
4.3
0
Julkaistu: 22.5.2012


Ainekset (60 palaa)

  • 200 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 4 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 kpllimettiä (2 tl raastettua kuorta + 1/2 dl mehua)

Kuorrutus

  • 6 dltomusokeria
  • 4 rkllimettimehua
  • 1 rklvoita (sulatettuna)

Pinnalle

  • 1 kpllimettiä (2 rkl kuoriraastetta)
  • 1 rklsokeria
Tulosta

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele ne muna- sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito, limetin kuoriraaste ja puristettu mehu (noin 1/2 dl). Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (30 x 35 cm). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Nosta päälle leivinpaperiarkki ja tyhjä pelti. Käännä ympäri. Anna kumotun leivospohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Sekoita limetinkuoriraaste ja sokeri. Vatkaa tomusokeri, limettimehu ja voisula tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan ja levitä tasaiseksi.

Koristele pinta halutessasi aaltoilevaksi koristelukolmiolla. Ripottele limetti-sokeriseos heti levylle kristallipinnaksi.

Anna limettileivosten jähmettyä. Leikkaa pieniksi limettileivoksiksi.

Kun kuorrutus on kovettunut, voit säilyttää leikkaamattoman limettileivoslevyn kevyesti leivinpaperilla peitettynä jääkaapissa tai huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Kommentoi »