Maku

Limettiblondiet

1 h
5
0

Limettiblondiet

Makeankirpeät ja mehevän tahmeat limettiblondiet ovat vastustamattoman hyviä. Kauniin keltaiset voikukan terälehdet ovat kuin luotuja leivonnaisten koristeluun.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 175 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tllimetinkuoriraastetta (yhden limetin kuoriraaste)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 397 gkondensoitua maitoa (1 prk)
  • 3 rkllimettimehua

Koristeluun

  • 100 gvalkosuklaata

Lisäksi

  • voikukkia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista limettiblondiet näin:

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, limetin kuori ja vaniljajauhe. Lisää jauhoseos, kondensoitu maito ja limettimehu taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Rytistä leivinpaperi palloksi ja asettele se 30 cm x 35 cm:n uunivuokaan. Levitä päälle taikina.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Paloittele levy.

Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen. Koristele blondiet suklaaraidoilla ja voikukan terälehdillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä