Maku

Limetti-valkosuklaaposset

5 h 20 min
0
0

Limetti-valkosuklaaposset

GL
MU
0
0
Helppo limettiposset valmistuu ilman liivatetta, sillä sitrusmehun hapokkuus hyydyttää kerman.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 dllimettimehua

Päälle

  • 1 rkllimetin kuorta (suikaleina)
  • 1 rklvalkosuklaata rouhittuna (tai pääsiäisrakeita)

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 h

Mittaa kerma ja sokerit pinnoitettuun kattilaan.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila liedeltä.

Rouhi valkosuklaa ja lisää se kuumaan kermaan. Sekoita, kunnes valkosuklaa on liuennut.

Lisää lopuksi limettimehu.

Kaada seos jälkiruokamaljoihin tai pieniin laseihin. Peitä ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi tai vähintään 5 tunniksi.

Koristele annokset limetinkuorella, valkosuklaarouheella tai pääsiäisrakeilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä