Limetti-mansikkakakku
3 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 40 minLimetti tekee klassikkotäytekakusta pirtsakan. Pakastekuivatut mansikat antavat täytteeseen ja kuorrutukseen kauniin pinkin värin. Viimeistele kakku ohuilla limettiviipaleilla.
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.7.2017

Limetti-mansikkakakku
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 3 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1/8 tlvihreää pastaväriä (lehdenvihreä, esim. Wilton)
- 1 1/2 dlerikoisvehnäjauhoja (tai kakkuvehnäjauhoja)
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 tllimetinkuoriraastetta
Täyte ja kuorrutus
- 15 gpakastekuivattuja mansikoita (1–2 pussillista, esim. Kaskein)
- 3 dlvispikermaa
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dltomusokeria
- 1 rkllimettimehua
Lisäksi
- 1/2 lmansikoita
Kostutus
- 1/2 dllimettimehua
- 1/2 dlvettä
- 1/2 dltomusokeria
Koristelu
- 2 kpllimettiä (viipaleina)
Limetti-mansikkakakku – ohje:
- Voitele ja jauhota kakku- tai irtopohjavuoka (Ø 22 cm).
- Vatkaa munat, sokeri ja pastaväri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon limetinkuoriraaste ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä.
- Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat pussissa painelemalla. (Jauhetta tulee noin 1 dl.) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri, limettimehu ja mansikkajauhe. Vatkaa kreemi tasaiseksi.
- Perkaa ja viipaloi mansikat.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille noin desi täytettä ja puolet mansikoista.
- Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja täytä samoin. Kostuta kansi ja nosta se kakun päälle.
- Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Anna kakun kostua 2 tuntia jääkaapissa. Nosta loppu täyte jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.
- Kuorruta kakku lopulla täytteellä ja koristele limettiviipaleilla.