Maku

Limetti-mansikkakakku

3 h 10 min
0
0

Limetti-mansikkakakku

Limetti tekee klassikkotäytekakusta pirtsakan. Pakastekuivatut mansikat antavat täytteeseen ja kuorrutukseen kauniin pinkin värin. Viimeistele kakku ohuilla limettiviipaleilla.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/8 tlvihreää pastaväriä (lehdenvihreä, esim. Wilton)
  • 1 1/2 dlerikoisvehnäjauhoja (tai kakkuvehnäjauhoja)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tllimetinkuoriraastetta

Täyte ja kuorrutus

  • 15 gpakastekuivattuja mansikoita (1–2 pussillista, esim. Kaskein)
  • 3 dlvispikermaa
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 rkllimettimehua

Lisäksi

  • 1/2 lmansikoita

Kostutus

  • 1/2 dllimettimehua
  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 dltomusokeria

Koristelu

  • 2 kpllimettiä (viipaleina)

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Voitele ja jauhota kakku- tai irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

Vatkaa munat, sokeri ja pastaväri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon limetinkuoriraaste ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat pussissa painelemalla. (Jauhetta tulee noin 1 dl.) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri, limettimehu ja mansikkajauhe. Vatkaa kreemi tasaiseksi.

Perkaa ja viipaloi ­mansikat.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille noin desi täytettä ja puolet mansikoista.

Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja täytä samoin. Kostuta kansi ja nosta se kakun päälle.

Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Anna kakun kostua 2 tuntia jääkaapissa. Nosta loppu täyte jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Kuorruta kakku lopulla täytteellä ja koristele limettiviipaleilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä