0(0)
Aasialaisittain maustettu limesiika hellii makuhermoja! Valmista kokonainen kala helposti uunissa
Laktoositon
Maidoton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Limesiika maustetaan aasialaisittain thaimaalaisesta keittiöstä tutuilla mausteilla. Raikas ja juuri sopivan tulinen kalaherkku vie kielen mennessään!
6.8.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
3–4 annosta
Limesiika
1siika
2 tlsormisuolaa
2sitruunaruohoa
½ rkukorianteria
1 rklinkivääriä raasteena
2limettiä
1 rklseesamiöljyä
1 rklkalakastiketta
Coleslaw
500 gkaalia
3porkkanaa
1limetin mehu
1 rklsokeria
1 rklkalakastiketta
Lisäksi
2tuoretta chiliä
½ rkukorianteria
foliota

Limesiika – ohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa siika. Laita kala isolle folioarkille ja tee molempiin kylkiin viillot. Hiero suolaa viiltoihin sekä kalan vatsaonteloon.
  2. Hienonna sitruunaruoho ja korianteri kulhoon. Raasta inkivääri ja purista yhden limetin mehu joukkoon. Lisää seesamiöljy ja kalakastike ja sekoita tasaiseksi. Viipaloi toinen limetti. Hiero mausteseosta ja laita limetin siivut kalan vatsaonteloon ja kyljen viiltoihin. Sulje folioarkki nyytiksi. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia siian koosta riippuen. Siika on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposta nykäisemällä.
  3. Siian kypsyessä raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita limetin mehu, sokeri ja kalakastike joukkoon.
  4. Tarjoa kalan kanssa coleslaw-salaattia, viipaloitua chiliä ja tuoretta korianteria.

Vinkki!

Kokonaista kalaa on aina hieman vaikea suolata tasaisesti, joten varaa tarjoiluhetkeen sormisuolaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.