Kotivinkki

Aasialaisittain maustettu limesiika hellii makuhermoja! Valmista kokonainen kala helposti uunissa

55 min
LA
MA
0
0

Limesiika maustetaan aasialaisittain thaimaalaisesta keittiöstä tutuilla mausteilla. Raikas ja juuri sopivan tulinen kalaherkku vie kielen mennessään!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (3–4 annosta)

Limesiika

  • 1siika
  • 2 tlsormisuolaa
  • 2sitruunaruohoa
  • ½ rkukorianteria
  • 1 rklinkivääriä raasteena
  • 2limettiä
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 rklkalakastiketta

Coleslaw

  • 500 gkaalia
  • 3porkkanaa
  • 1limetin mehu
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklkalakastiketta

Lisäksi

  • 2tuoretta chiliä
  • ½ rkukorianteria
  • foliota

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Limesiika valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja kuivaa siika. Laita kala isolle folioarkille ja tee molempiin kylkiin viillot. Hiero suolaa viiltoihin sekä kalan vatsaonteloon.
  2. Hienonna sitruunaruoho ja korianteri kulhoon. Raasta inkivääri ja purista yhden limetin mehu joukkoon. Lisää seesamiöljy ja kalakastike ja sekoita tasaiseksi. Viipaloi toinen limetti. Hiero mausteseosta ja laita limetin siivut kalan vatsaonteloon ja kyljen viiltoihin. Sulje folioarkki nyytiksi. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia siian koosta riippuen. Siika on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposta nykäisemällä.
  3. Siian kypsyessä raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita limetin mehu, sokeri ja kalakastike joukkoon.
  4. Tarjoa kalan kanssa coleslaw-salaattia, viipaloitua chiliä ja tuoretta korianteria.

Vinkki!

Kokonaista kalaa on aina hieman vaikea suolata tasaisesti, joten varaa tarjoiluhetkeen sormisuolaa.

MITÄ PIDIT?
0