0(0)
Rapea pinta ja raikas dippi! Limemuikut kuorrutetaan mantelilastuilla ja tarjoillaan sitruksisen kastikkeen kera
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kuorruta tutut muikut vaihteeksi mantelilastuilla. Lime, korianteri ja chili tuovat tuttuun kalaan mukavasti vaihtelua. Nappaa resepti!
Julkaistu 28.3.2023
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
noin 500 gperattuja muikkuja
1 tlsuolaa
2 dlvehnäjauhoja
2munaa
3 dlmantelilastuja
1limen kuori (noin 1 rkl kuoriraastetta)
1 tlchilijauhetta
4 rklrypsiöljyä
2 rklvoita
Lime-korianterikastike
2limen mehu (noin 1 dl mehua)
1limen kuori (noin 1 rkl kuoriraastetta)
1 rkukorianteria
1 rkltuoretta inkivääriä
½ dlvettä
3 rklrypsiöljyä
1 rklkalakastiketta
1 rklsoijakastiketta
1 rklsokeria

Limemuikut – ohje:

  1. Kuivaa muikut talouspaperilla. Ripottele muikkuihin suolaa ja anna maustua 15 minuuttia.
  2. Laita jauhot kulhoon, riko toiseen munat ja mittaa kolmanteen mantelilastut. Raasta mantelilastujen joukkoon limen kuoren vihreä osa ja mausta chilillä. Sekoita ja murenna lastuja hieman.
  3. Tee kastike. Purista limen mehut kulhoon, raasta sekaan limen kuori. Hienonna korianteri ja raasta inkivääri. Lisää ne ja muut kastikkeen ainekset limemehuun. Sekoita hyvin.
  4. Kääntele muikut ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi mantelilastuissa.
  5. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista muikkuja keskilämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa limemuikut vasta paistettuina kastikkeen kanssa.

Kommentoi »