Rapea pinta ja raikas dippi! Limemuikut kuorrutetaan mantelilastuilla ja tarjoillaan sitruksisen kastikkeen kera
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kuorruta tutut muikut vaihteeksi mantelilastuilla. Lime, korianteri ja chili tuovat tuttuun kalaan mukavasti vaihtelua. Nappaa resepti!

Reseptin ainekset 4 annosta
noin 500 gperattuja muikkuja
1 tlsuolaa
2 dlvehnäjauhoja
2munaa
3 dlmantelilastuja
1limen kuori (noin 1 rkl kuoriraastetta)
1 tlchilijauhetta
4 rklrypsiöljyä
2 rklvoita
Lime-korianterikastike
2limen mehu (noin 1 dl mehua)
1limen kuori (noin 1 rkl kuoriraastetta)
1 rkukorianteria
1 rkltuoretta inkivääriä
½ dlvettä
3 rklrypsiöljyä
1 rklkalakastiketta
1 rklsoijakastiketta
1 rklsokeria
Limemuikut – ohje:
- Kuivaa muikut talouspaperilla. Ripottele muikkuihin suolaa ja anna maustua 15 minuuttia.
- Laita jauhot kulhoon, riko toiseen munat ja mittaa kolmanteen mantelilastut. Raasta mantelilastujen joukkoon limen kuoren vihreä osa ja mausta chilillä. Sekoita ja murenna lastuja hieman.
- Tee kastike. Purista limen mehut kulhoon, raasta sekaan limen kuori. Hienonna korianteri ja raasta inkivääri. Lisää ne ja muut kastikkeen ainekset limemehuun. Sekoita hyvin.
- Kääntele muikut ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi mantelilastuissa.
- Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista muikkuja keskilämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa limemuikut vasta paistettuina kastikkeen kanssa.