Limemarinoitua kuhaa, kevätsipuli-smetanamousse ja punajuurihilloketta

1 h
5
0

Limemarinoitua kuhaa, kevätsipuli-smetanamousse ja punajuurihilloketta

MU
GL
0
5
Teksti Marja Samuli
Kuvat Kari Kaipainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 300 gkuhaa
  • 3 rkllimettimehua
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Mousse

  • 2 dlsmetanaa
  • 1 kplkevätsipulia
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria

Punajuurihilloke

  • 200 gpunajuurta
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Pane ruodottomat kalafileet kahden kelmun väliin ja nuiji fileet kevyesti ohuiksi. Nosta lautasille ja sivele päälle keskenään sekoitetut sitrusmehut. Nosta peitettynä viileään noin tunniksi, tai kunnes happo kypsentää kalan. Mausta kalan pinta kevyesti suolalla ja valkopippurilla.
Leikkaa kuorittu punajuuri ohuiksi viipaleiksi ja keitä viipaleet etikassa ja sokerissa, kunnes ne ovat kypsyneet.
Vaahdota smetana sähkövatkaimella, lisää sekaan pieneksi silputtu kevätsipuli ja mausta seos suolalla, sokerilla ja valkoviinietikalla.
Tarjoa kala valutetun punajuurihillokkeen ja kevätsipulimoussen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä