Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Limejuustokakku on kuin klassinen key lime -piirakka kakun muodossa. Raikas juustokakku on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Nappaa helppo resepti ja ihastu!
3.9
1
Julkaistu: 4.3.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 175 g digestivekeksejä
  • 75 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 2 tllimen kuoriraastetta
  • 1 dl limenmehua
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (397 g)kondensoitua makeutettua maitoa
  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa

Koristelu

  • limeviipaleita
  • syötäviä kukkia (esim. rautayrtin kukkia)
  • minttua
Tulosta

Limejuustokakku leivotaan näin:

  1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata rasva. Sekoita keksimuru, rasva ja vaniljasokeri. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu.
  4. Sekoita tuorejuusto, kondensoitu maito, kuoriraaste ja puolet limemehusta. Vaahdota kerma. Kääntele kermavaahto täytteeseen huolellisesti.
  5. Kuumenna loppu limemehu kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  6. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  7. Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele limejuustokakku limeviipaleilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
1 kommentti