Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Limejuustokakku on kuin klassinen key lime -piirakka kakun muodossa. Raikas juustokakku on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Nappaa helppo resepti ja ihastu!

Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
175 g digestivekeksejä
75 gvoita tai leivontamargariinia
2 tlvaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 tllimen kuoriraastetta
1 dl limenmehua
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g)kondensoitua makeutettua maitoa
2 dlkuohu- tai vispikermaa
Koristelu
limeviipaleita
syötäviä kukkia (esim. rautayrtin kukkia)
minttua
Limejuustokakku leivotaan näin:
- Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata rasva. Sekoita keksimuru, rasva ja vaniljasokeri. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu.
- Sekoita tuorejuusto, kondensoitu maito, kuoriraaste ja puolet limemehusta. Vaahdota kerma. Kääntele kermavaahto täytteeseen huolellisesti.
- Kuumenna loppu limemehu kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele limejuustokakku limeviipaleilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.