4,1(21)
Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Limejuustokakku on kuin klassinen key lime -piirakka kakun muodossa. Raikas juustokakku on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Nappaa helppo resepti ja ihastu!
Julkaistu 4.3.2022
Meillä kotona
Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
175 g digestivekeksejä
75 gvoita tai leivontamargariinia
2 tlvaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 tllimen kuoriraastetta
1 dl limenmehua
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g)kondensoitua makeutettua maitoa
2 dlkuohu- tai vispikermaa
Koristelu
limeviipaleita
syötäviä kukkia (esim. rautayrtin kukkia)
minttua

Limejuustokakku leivotaan näin:

  1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata rasva. Sekoita keksimuru, rasva ja vaniljasokeri. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu.
  4. Sekoita tuorejuusto, kondensoitu maito, kuoriraaste ja puolet limemehusta. Vaahdota kerma. Kääntele kermavaahto täytteeseen huolellisesti.
  5. Kuumenna loppu limemehu kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  6. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  7. Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele limejuustokakku limeviipaleilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
1 kommentti