Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Pese ja kuivaa lime. Raasta kuoren vihreä osa raastimen hienolla terällä. Purista limen mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon limenmehu ja 1 tl kuoriraastetta. Säästä loppu kuoriraaste koristeluun.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne taikinaan muutamassa erässä. Lisää taikinaan 1 dl suklaahippuja.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pötköksi. Kääri paperi rullalle. Laita taikina pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
Leikkaa kohmeinen keksitaikina 15 osaan. Laita viisi keksiä kerrallaan leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista pelti kerrallaan 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkkaile, etteivät keksit pala. Anna keksien jäähtyä. Keksit ovat juuri paistettuina hieman pehmeitä, mutta jämäköityvät jäähtyessään.
Sulata loppu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaata keksien koristeeksi ja lisää pinnalle limenkuoriraastetta.
Vinkki!
Pakasta taikina valmiiksi leikattuina paloina ja paista pellillinen kerrallaan makeanhimon iskiessä. Laita jäiset keksit pellille siksi aikaa, kun uuni lämpenee. Paista 15–20 minuuttia.