Raparperia, valkosuklaata ja ripaus sitrusta – lime-raparperiblondie on täydellinen kevätherkku
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Kirpeän ja makean yhdistävä lime-raparperiblondie on ihana tarjottava kevään juhliin. Tätä haluat santsata toisenkin palan!

Reseptin ainekset 20 palaa
200 g voita
200 g valkosuklaata
2 dlsokeria
200 graparperia
3munaa
1limen kuoriraaste
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Lime-tomusokerikuorrutus
2 dltomusokeria
1–2 rkl limenmehua
vihreää elintarvikeväriä
Lime-raparperiblondie − ohje:
- Voitele tai vuoraa uunivuoka (20 × 30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää 150 g paloiteltua valkosuklaata sekä sokeri. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Kaada suklaaseos kulhoon ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia. Leikkaa loppu suklaa (50 g) ja raparperit noin sentin paloiksi.
- Lisää suklaaseokseen munat ja limenkuoriraaste. Vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia, jotta taikina hieman vaahtoutuu.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä raparperipalat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele valkosuklaapalat päälle.
- Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Leivonnainen saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita tomusokeri, limenmehu ja elintarvikeväri kulhossa. Valuta tai pursota raitoja blondien pinnalle. Leikkaa lime-valkosuklaa pieniksi paloiksi.
Vinkki!
Gluteenittoman blondien saat, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.