0(0)
Raparperia, valkosuklaata ja ripaus sitrusta – lime-raparperiblondie on täydellinen kevätherkku
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Kirpeän ja makean yhdistävä lime-raparperiblondie on ihana tarjottava kevään juhliin. Tätä haluat santsata toisenkin palan!
Julkaistu 26.5.2023
Maku
Reseptin ainekset 20 palaa
200 g voita
200 g valkosuklaata
2 dlsokeria
200 graparperia
3munaa
1limen kuoriraaste
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Lime-tomusokerikuorrutus
2 dltomusokeria
1–2 rkl limenmehua
vihreää elintarvikeväriä

Lime-raparperiblondie − ohje:

  1. Voitele tai vuoraa uunivuoka (20 × 30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää 150 g paloiteltua valkosuklaata sekä sokeri. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  2. Kaada suklaaseos kulhoon ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia. Leikkaa loppu suklaa (50 g) ja raparperit noin sentin paloiksi.
  3. Lisää suklaaseokseen munat ja limenkuoriraaste. Vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia, jotta taikina hieman vaahtoutuu.
  4. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä raparperipalat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele valkosuklaapalat päälle.
  5. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Leivonnainen saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  6. Sekoita tomusokeri, limenmehu ja elintarvikeväri kulhossa. Valuta tai pursota raitoja blondien pinnalle. Leikkaa lime-valkosuklaa pieniksi paloiksi.

Vinkki!

Gluteenittoman blondien saat, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Kommentoi »