Kotivinkki

Lime-omenarahkakakku

0
0

Lime-omenarahkakakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 levyvalmista pakastevoitaikinaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 2 rklsokeria
  • 1pieni kananmunan keltuainen
  • 60 gvoita

TÄYTE:

  • 7liivatelehteä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 250 gvaniljarahkaa
  • ½–1 dlsokeria
  • ¾ dllimetin mehua

LISÄKSI:

  • 1iso hapan omena
  • 4 rkllimetin mehua
  • 2 rklhillo-marmeladisokeria
  • 2 rklomenamehua
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • omenamehua kostuttamiseen

PÄÄLLE:

  • 2liivatelehteä
  • 2 dlomenamehua
  • 1 rkllimetin mehua
  • 2 rklsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kauli sula voitaikina ohueksi, laakeaksi levyksi. Leikkaa siitä 23 cm:n irtopohjamuottia apuna käyttäen pyöreä taikinapala.

2. Paista pala leivinpaperin päällä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia kauniin kullankeltaiseksi ja jätä se jäähtymään.

3. Valmista murotaikina. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, keltuainen ja paloiteltu, kylmä voi nopeasti kulhossa taikinaksi. Kääri taikina muoviin ja nosta se viileään puoleksi tunniksi.

4. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

5. Vaahdota kerma. Lisää sekaan vaniljarahka ja sokeri. Kuumenna limetin mehu kuumaksi ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet.

6. Yhdistä limetti-liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.

7. Valmista omenahilloke. Kuori ja lohko omena pieniksi, ohuiksi paloiksi.

8. Pane lohkot kattilaan ja lisää limettimehu ja hillo-marmeladisokeri. Keitä hedelmiä pari–kolme minuuttia alhaisella lämmöllä. Lisää omenamehu ja maissitärkkelys. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen ja nosta se sitten sivuun.

9. Painele murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ohueksi kerrokseksi. Paista taikina uunin keskitasolla 200 asteessa kypsäksi noin 10–15 minuuttia.

10. Anna pohjan jäähtyä. Sivele pohjaan omenamehua kostukkeeksi.

11. Voitele murotaikinapohjalle omenahilloke ja paina sen päälle paistettu voitaikinalevy tiiviiksi kerrokseksi. Levitä päälle kerma-rahkaseos.

12. Nosta vuoka peitettynä viileään noin 2–3 tunniksi.

13. Kun kakku on hyytynyt, valmista kakun pinnalle kiille. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.

14. Kaada kattilaan omena- ja limettimehu ja sokeri. Keitä seosta tiiviimmäksi noin 3–4 minuuttia. Sekoita kuuman nesteen joukkoon puristellut, pehmenneet liivatteet.

15. Anna kiilteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin valelet sitä kakun pinnalle. Nosta kakku peitettynä viileään hyytymään, mielellään yön ajaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä