Maku

Tiikerin sähäkämmät raidat! Kakkuklassikon serkku lime-kookostiikeri viimeistellään kuorrutteella, joka saa kehräämään onnesta

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Lime-kookostiikeri yhdistää hedelmäiset aromit sekä kondensoidun maidon makeuden. Syötävät kukat viimeistelevät suloisuuden. Nappaa resepti!
0
0
Julkaistu: 6.9.2022


Reseptin ainekset (8 palaa)

  • 1lime
  • 200 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dl sokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 4 rklkondensoitua maitoa
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Kuorrute

  • 1¾ dlkondensoitua maitoa (loput tölkistä)
  • 1limen kuori
  • ½ dlkookoshiutaleita
  • ¼ tlsuolaa

Lisäksi

  • syötäviä kukkia
Tulosta

Lime-kookostiikeri – ohje:

  1. Pese ja kuivaa lime. Raasta kuori ja purista mehu.
  2. Kuutioi voi kulhoon. Lisää sokerit ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita tasaiseksi kevyesti nostellen. Lisää lopuksi kondensoitu maito (4 rkl).
  3. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen limenmehu ja toiseen kaakaojauhe.
  4. Voitele kakkuvuoka (1,8 l) ja jauhota korppujauhoilla. Lusikoi taikinoita vuorotellen kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsää, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  5. Kaada loppu kondensoitu maito (1,75 dl) kattilaan ja keitä kasaan miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita koko ajan, jotta maito ei pala pohjaan. Ota kattila pois liedeltä.
  6. Raasta limen kuori. Lisää kattilaan kookoshiutaleet, limenkuoriraaste ja suola. Levitä kuorrute kakun päälle, koristele syötävillä kukilla.
Kommentoi »