Maku

Lihapullat lempeän tulisessa kurpitsakastikkeessa on arkiruoka, joka maistuu koko perheelle – nappaa gluteeniton resepti!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Väriä arkiruokaan! Hauduta lihapullat meheviksi chilin suutelemassa kurpitsakastikkeessa ja tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.
GL
4.3
0
Julkaistu 6.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1½ dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 1muna
  • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 tloreganoa
  • 1 tl(makeaa) paprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Kastike

  • ½ (noin 500 g)hokkaidokurpitsa
  • 2 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 2 rklsitruunanmehua

Lisäksi

  • 1 rkloliiviöljyä vuoan voiteluun
  • 2 rkltuoretta oreganoa
  • 1 dlparmesaanijuustoa
  • 1chili hienonnettuna
Tulosta

Lihapullat kurpitsakastikkeessa – ohje:

  1. Valmista lihapullamassa sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua huoneenlämmössä kastikkeen valmistuksen ajan.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista sisus. Kuori ja paloittele kurpitsa noin 1 cm:n paloiksi. Laita palat kattilaan, mittaa päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta ja mausta sitruunanmehulla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Soseen kuuluu olla paksuhkoa.
  3. Pyörittele taikinasta noin 15 lihapullaa.
  4. Kaada kastike voideltuun uunivuokaan tai paistinpannuun. Lisää päälle lihapullat, oregano, parmesaaniraaste ja chili. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn pastan kanssa.
Kommentoi »