Lihapullapata

1 h 5 min
4.3
0

Lihapullapata

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 kplvaaleaa leipää (siivua)
  • 1 kplkananmuna
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • 1 rklchilihiutaleita
  • 1 tloliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 2 kplkuorittuja tomaatteja tölkissä (tölkkiä)
  • 1 tlsuolaa ja pippuria
  • 5 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna

Juustot

  • 125 gBuffalamozzarellaa
  • 1 dlparmesanjuustoa raastettuna

Lisäksi

  • täysjyväspaghettia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. 

Öjyä uunivuoka. 

Laita jauheliha isoon kulhoon. 

Leikkaa kaksi palaa vaaleaa leipää ja kastele leivänpalat pikaisesti vedessä. 

Purista ylimääräinen vesi pois. 

Revi leipä jauhelihan joukkoon. 

Lisää muna. 

Lisää mausteet. 

Sekoita taikina käsin tasaiseksi. 

Öljyä kädet ja pyörittele jauhelihasta lihapullia. 

Siirrä valmiit pullat öljyttyyn uunivuokaan ja siirrä vuoka uuniin. 

Paista pullia uunissa n. 15 minuuttia kunnes pullissa on kaunis pinta, mutta ne eivät ole vielä aivan läpikotaisin kypsiä.

Kun lihapullat ovat uunissa, valmistele kastike. 

Laita kulhoon kuoritut tomaatit nesteineen ja murskaa haarukalla.

Silppua valkosipulinkynnet.

Lisää mausteet ja valkosipulinkynnet ja sekoita. 

Kaada tomaattikastike lihapullien päälle. 

Peitä vuoka foliolla. 

Hauduta uunissa n. 25 minuuttia. 

Nosta vuoka ulos uunista ja raasta päälle parmesanjuustoa. 

Siivuta buffalamozzarella ja lisää vuoan päälle. Älä enää laita foliota vuoan päälle vaan paista vuokaa uunissa kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hieman väriä.

Keitä juuston sulaessa pasta ja valuta se valmiiksi. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä