4(9)
Lihapullapata – tarjoile koko perheen muheva herkku spagetin kanssa
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Lihapullapata yhdistää tomaattisen kastikkeen, juuston ja maukkaat lihapyörykät. Pastan kanssa tarjoiltu pata lämmittää viileänä päivänä!
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihapullat
400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 siivuavaaleaa leipää
1kananmuna
1 rklkuivattua oreganoa
1 rklchilihiutaleita
1 tloliiviöljyä
Tomaattikastike
2 tölkkiäkuorittuja tomaatteja
1 tlsuolaa ja pippuria
5valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Lisäksi
125 gbuffalamozzarellaa
1 dlparmesanjuustoa (raastettuna)
täysjyväspagettia

Lihapullapata – ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Öjyä uunivuoka. 
  2. Laita jauheliha isoon kulhoon. Leikkaa kaksi palaa vaaleaa leipää ja kastele leivänpalat pikaisesti vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois. Revi leipä jauhelihan joukkoon. Lisää muna ja mausteet. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. 
  3. Öljyä kädet ja pyörittele jauhelihasta lihapullia. Siirrä valmiit lihapullat öljyttyyn uunivuokaan ja laita vuoka uuniin. Paista pullia uunissa n. 15 minuuttia kunnes pullissa on kaunis pinta, mutta ne eivät ole vielä aivan läpikotaisin kypsiä.
  4. Kun lihapullat ovat uunissa, valmistele kastike. Laita kulhoon kuoritut tomaatit nesteineen ja murskaa haarukalla. Silppua valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja valkosipulinkynnet ja sekoita. Kaada tomaattikastike lihapullien päälle. Peitä vuoka foliolla. 
  5. Hauduta uunissa n. 25 minuuttia ja nosta sitten vuoka ulos uunista. Raasta päälle parmesaania. Siivuta buffalamozzarella ja lisää vuoan päälle. Älä enää laita foliota vuoan päälle, vaan paista lihapullapataa uunissa, kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hieman väriä.
  6. Keitä juuston sulaessa pasta ja valuta se valmiiksi.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.