Lihapullakruunut

1 h 10 min
4
0

Lihapullakruunut

Lihapullakruunut ovat hauska suolainen pikkutarjottava! Näppärät suupalat syntyvät voitaikinasta ja itse tehdyistä lihapullista. Helppo eväs piknikille, brunssille tai lasten synttäreille!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 500 gvoitaikinaa

Lihapullataikina

  • 3/4 dlvettä
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplmunaa
  • 300 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN20 min

Ota taikinalevyt sulamaan ja valmista sillä aikaa lihapullataikina.

Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon mausteet, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia kostutetuin käsin.

Leikkaa taikinalevy (9 × 18 cm) poikittain kolmeen osaan. Leikkaa terävällä veitsellä jokainen osa sahalaitaisesti halki. Yhdestä palasta tulee 2 kruunua ja jokaisesta taikinalevystä 6 kruunua. Taivuta taikinapalat kruunun muotoon ja nipistä tiukkaan kiinni. Pane jokaisen kruunun sisään lihapulla.

Nosta valmiit lihapullakruunut leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Vinkki!

  • Halutessasi voit voidella kruunut munalla, saat niihin lisää väriä ja kiiltoa.
 
  • Tästä reilusta annoksesta riittää lihapullakruunuja seuraavan päivän lounaalle tai iltapalalle.
 
  • Lihapullakruunut maistuvat maukkaammilta lämmitettyinä.
 
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä