Maku

Lihapulla-raviolivuoka

5
0

Lihapulla-raviolivuoka

Lihapullia ja pastaa! Laita lihapullat ja valmiit tuorepastasta valmistetut täytetyt raviolit tai tortellinit vuokaan tomaattikastikkeen kanssa, ja anna paistoksen kuplia uunissa ihanan meheväksi. Tätä ruokaa teki mieli yhä uudelleen ja uudelleen!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä (paistamiseen)

Tomaattikastike

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 800 gtomaattimurskaa
  • 1 dlpunaviiniä

Lisäksi

  • 250 gravioleja tai tortellineja
  • tuoretta basilikaa (tarjoiluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita jauhelihaan hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri. Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista lihapullat pannulla lorauksessa oliiviöljyä. Kääntele pullia kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan. Laita lihapullat uunivuokaan.

Pyyhkäise ylimääräinen lihapullien paistorasva pois pannulta. Kuumenna pannusssa oliiviöljy miedolla lämmöllä. Kuullota kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli öljyssä pehmeäksi muutaman minuutin ajan. Kaada pannulle tomaattimurska ja punaviini. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 5 minuuttia.

Kypsennä samalla raviolit tai muut valmiit täytetyt pastat. Laita pastat kiehuvaan veteen ja keitä 2 minuuttia. Valuta siivilässä. Laita raviolit vuokaa lihapullien kanssa.

Kaada tomaattikastike lihapullien ja raviolien päälle uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. 

Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä