Maku

Lihapulla-pitaleivät ja minttupesto

30 min
0
2

Lihapulla-pitaleivät ja minttupesto

Pienet pitaleivät on helppo paistaa pannulla. Kokoa niiden päälle lihapullia, pikkelöityjä vihanneksia ja fetajuustoa. Lusikoi lopuksi päälle minttupestoa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Leivät

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 50 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlkuumaa vettä

Pesto

  • 2 dltuoretta minttua
  • 1/2 dllehtipersiljaa
  • 1 dlpistaaseja (kuorittuja)
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Täytteet

  • 1 kplfenkolia
  • 1/2 kplkurkku
  • 1 kplsipuli
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 200 gfetajuustoa

Lihapullat

  • 800 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi jauhoihin huoneenlämpöinen voi. Kaada sekaan kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi elastiseksi taikinaksi. Peitä kulho liinalla ja anna levätä 15 minuuttia. 

Pöyrittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne pieniksi leipäsiksi. Kaulitse taikina puolen sentin paksuiksi pyöreiksi kiekoiksi. Paista leivät kuumalla pannulla pari minuuttia per puoli. Öljyä ei tarvita.

Valmista pesto. Yhdistä kulhossa mintunlehdet, lehtipersilja, pistaasit, valkosipulinkynnet ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muutamassa erässä öljy ja soseuta karkeaksi pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa fenkoli, kurkku ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita vihannekset kulhossa ja kaada päälle viinietikka. Sekoita joukkoon sokeri ja anna maustua jääkaapissa vartti. Murenna feta valmiiksi tarjoilukulhoon.

Mausta jauheliha oreganolla, suolalla ja pippurilla. Pyörittele jauhelista lihapullia ja litistä pullia hieman. Paista lihapulla öljyssä pannulla kypsiksi.

Kokoa leivät, täytteet ja pestokastike pöytään ja kasaa haluamasi annos.

Vinkki!

Jos haluat oikaista - käytä valmiita pitaleipiä tai tortillakuoria. Pestoon kannattaa panostaa ja tehdä se itse. Kokeile pestoon pistaasien tilalta myös cashewpähkinöitä!
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä