4(12)
Lihapulla-perunavuoka on koko perheen yhteinen suosikki – ja kaiken lisäksi helppo ja nopea
Gluteeniton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kypsistä perunoista valmistettu lihapulla-perunavuoka on paitsi helppo myös nopea arkiruoka. Pyörittele lihapullat, viipaloi perunat, kokoa vuokaan ja kaada sekaan kastike. Uuni hoitaa loput! Resepti on gluteeniton.
4.10.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
2 rklpersiljaa hienonnettuna
400 gnaudanjauhelihaa
1 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
½ tl mustapippuria
6−7 kypsää perunaa
Kastike
2 dlruoka- tai kuohukermaa
1muna
½ dl ketsuppia
1 tloreganoa tai timjamia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle
2−3 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Viimeistely
persiljaa

Lihapulla-perunavuoka – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita jauheliha ja muut ainekset.
  2. Muotoile taikinasta 15 lihapullaa.
  3. Kuori ja leikkaa kypsät perunat noin sentin viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet uunivuokaan (ø noin 23 cm) niin, että vuoan pohja ja reunat peittyvät.
  4. Asettele lihapullat vuokaan tasaisin välein ja laita perunaviipaleet lihapullien reunoille.
  5. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada vuokaan.
  6. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
  7. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja juusto on ruskistunut. Viimeistele lihapulla-perunavuoka hienonnetulla persiljalla ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Vinkki!

Voit tehdä ruoan myös raaoista perunoista, jolloin kypsennysaika on 1–1,5 tuntia. Kypsymisaika vaihtelee jonkin verran perunalajikkeen mukaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo