Maku

Kotiruoan ilosanomaa! Lihapulla-perunavuoka on koko perheen yhteinen suosikki – ja kaiken lisäksi helppo ja nopea

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Kypsistä perunoista valmistettu lihapulla-perunavuoka on paitsi helppo myös nopea arkiruoka. Pyörittele lihapullat, viipaloi perunat, kokoa vuokaan ja kaada sekaan kastike. Uuni hoitaa loput! Resepti on gluteeniton.
GL
3.9
0
Julkaistu: 4.10.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2 rklpersiljaa hienonnettuna
  • 400 gnaudanjauhelihaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 6−7 kypsää perunaa

Kastike

  • 2 dlruoka- tai kuohukermaa
  • 1muna
  • ½ dl ketsuppia
  • 1 tloreganoa tai timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Pinnalle

  • 2−3 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Viimeistely

  • persiljaa
Tulosta

Lihapulla-perunavuoka valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita jauheliha ja muut ainekset.
  2. Muotoile taikinasta 15 lihapullaa.
  3. Kuori ja leikkaa kypsät perunat noin sentin viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet uunivuokaan (ø noin 23 cm) niin, että vuoan pohja ja reunat peittyvät.
  4. Asettele lihapullat vuokaan tasaisin välein ja laita perunaviipaleet lihapullien reunoille.
  5. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada vuokaan.
  6. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
  7. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja juusto on ruskistunut. Viimeistele lihapulla-perunavuoka hienonnetulla persiljalla ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Vinkki!

Voit tehdä ruoan myös raaoista perunoista, jolloin kypsennysaika on 1–1,5 tuntia. Kypsymisaika vaihtelee jonkin verran perunalajikkeen mukaan.

Kommentoi »