3,6(5)
Lihapulla-pastakeitto on koko perheen uusi suosikki – helpossa arkireseptissä lihapyörykätkin kypsyvät näppärästi keiton liemessä
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Pastan sakeuttama liha­pullakeitto on takuu­varma nälkäkiukun sammuttaja ja viileän päivän lohturuoka. Maistuva soppa-annos kruunataan parmesaaniraasteella.
30.9.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihapullat
400 gpaistijauhelihaa
1 dlkermaa
½ dlkorppujauhoja
1muna
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2 tlkuivattua oreganoa
Liemi
1,2 llihalientä
2lehtisellerin vartta
4 cmpala purjoa
2valkosipulinkynttä
1 prkkuorittuja tomaatteja
1 ½ dlpientä kuviopastaa (esim. Barilla Risoni)
Lisäksi
150 granskankermaa
1 dlparmesaanijuustoa raasteena

Lihapulla-pastakeitto – ohje:

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, kerma, korppujauhot, muna ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pienehköjä lihapullia leivinpaperin päälle odottamaan.
  2. Kuumenna lihaliemi kattilassa. Nosta lihapullat kiehuvaan liemeen kypsymään. Keitä 4–5 minuuttia.
  3. Leikkaa lehtisellerit viipaleiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet.
  4. Nosta lihapullat reikäkauhalla liemestä pois. Lisää kattilaan selleri, sipulit, kuoritut tomaatit liemineen ja pasta. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Anna keiton porista hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Nosta lihapullat takaisin kattilaan ja kuumenna keitto vielä kerran.
  6. Tarjoa lihapulla-pastakeitto ranskankerman ja raastetun parmesaanin kanssa.

Vinkki!

Lihapullissa voi käyttää naudan jauhelihan sijaan myös muuta jauhettua lihaa, kuten broileria, karitsaa tai possua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.