Kotivinkki

Lihapulla-pastakeitto on koko perheen uusi suosikki – helpossa arkireseptissä lihapyörykätkin kypsyvät näppärästi keiton liemessä

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Pastan sakeuttama liha­pullakeitto on takuu­varma nälkäkiukun sammuttaja ja viileän päivän lohturuoka. Maistuva soppa-annos kruunataan parmesaaniraasteella.
3.6
0
Julkaistu: 30.9.2021


Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gpaistijauhelihaa
  • 1 dlkermaa
  • ½ dlkorppujauhoja
  • 1muna
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 2 tlkuivattua oreganoa

Liemi

  • 1,2 llihalientä
  • 2lehtisellerin vartta
  • 4 cmpala purjoa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 prkkuorittuja tomaatteja
  • 1 ½ dlpientä kuviopastaa (esim. Barilla Risoni)

Lisäksi

  • 150 granskankermaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa raasteena
Tulosta

Lihapulla-pastakeitto valmistuu näin:

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, kerma, korppujauhot, muna ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pienehköjä lihapullia leivinpaperin päälle odottamaan.
  2. Kuumenna lihaliemi kattilassa. Nosta lihapullat kiehuvaan liemeen kypsymään. Keitä 4–5 minuuttia.
  3. Leikkaa lehtisellerit viipaleiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet.
  4. Nosta lihapullat reikäkauhalla liemestä pois. Lisää kattilaan selleri, sipulit, kuoritut tomaatit liemineen ja pasta. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Anna keiton porista hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Nosta lihapullat takaisin kattilaan ja kuumenna keitto vielä kerran.
  6. Tarjoa lihapulla-pastakeitto ranskankerman ja raastetun parmesaanin kanssa.

Vinkki!

Lihapullissa voi käyttää naudan jauhelihan sijaan myös muuta jauhettua lihaa, kuten broileria, karitsaa tai possua.

Kommentoi »