Kotivinkki

Lihapulla-hapankaalivuoka – mehevä uuniruoka täyttää vatsat ja lataa energiavarastot

2 h 30 min
{
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
30 min
Lihapulla-hapankaalivuoka valloittaa voimakkaan hapankaalin sekä pehmeän hunajan makuyhdistelmällä. Ruokaisuutta tuovat mehevät lihapullat. Kokeile ja ihastu!
5
0


Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • ½sipuli
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 tlrypsiöljyä
  • 400 ghapankaalia
  • 2porkkanaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 rklhunajaa
  • timjaminoksia
  • puolukoita
Tulosta

Lihapulla-hapankaalivuoka valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita jauhe­liha, sipulit ja mausteet. Pyörittele taikinasta noin 20 lihapullaa.
  2. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja laita pohjalle tasainen kerros hapankaalia. Laita kypsentämättömät lihapullat kaalin päälle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä ohuita siivuja laatikon päälle. Lisää ruokakerma, hunaja ja muutama timjaminoksa.
  3. Paista lihapulla-hapankaalivuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kauniin värisiä. Tarjoa lihapulla-hapankaalilaatikko puolukoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »