Maku

Lihapiirakka

2 h
5
0

Lihapiirakka

Ei ole aidon lihapiirakan voittanutta! Tällä reseptillä loihdit lihapiirakat itse kotona alusta asti.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 3 dlmaitoa (voit tehdä piirakat myös veteen)
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1,5 tlsuolaa
  • 1 tlsiirappia
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 0,5 dlsulatettua voita

Täyte

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1-2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 tlsuolaa
  • 0,3 tlvalkopippuria
  • 0,3 tlmustapippuria
  • 1 dlvettä
  • 4 dlpuuroriisia keitettynä
  • 3 kplkeitettyjä kananmunia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN

Näin valmistat lihapiirakat:

Aloita lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi. 

Murenna hiiva maitoon ja sekoita. 

Lisää siirappi, jauhot, suola ja sulatettu voi. 

Alusta taikinaa kunnes se alkaa irtoamaan käsistä.

Kohota liinan alla n. 20 minuuttia. Itse kohotan taikinat usein siten että nostan kulhon jossa taikina on tiskialtaaseen, jossa on kuumaa vettä.

Aloita täytteen valmistaminen. 

Keitä riisi suolatussa vedessä, puuroriisissä voi mennä jopa tunti, joten se on hyvä laittaa ensimmäisenä tekeille. 

Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä.

Lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi.

Keitä kananmunat kypsiksi.

Murenna jauhelihaa lastalla pieneksi muruksi. 

Lisää mausteet ja vesi. 

Valuta kypsä riisi ja lisää se pannulle. 

Sekoita. 

Silppua kypsät kananmunat ja lisää ne pannulle.

Sekoita. 

Nosta taikina kohoamasta ja kauli se isoksi levyksi. 

Ota pieni lautanen ja painele sillä pyöreitä piirakkakuoria taikinasta. 

Kauli vielä pyöreät piirakkakuoret ja kostuta reunat vedellä.

Lisää ruokalusikalla reilulla kädellä täytettä piirakoiden keskelle, kuitenkin siten että piirakan saa vielä paineltua kiinni ilman että täytteet pursuavat ulos. 

Kun täyte on lisätty, nosta piirakan toinen reuna toisen päälle ja painele piirakat kiinni. 

Sulje reunat lautasen reunalla painaen. 

Anna kohota vielä kymmenisen minuuttia. 

Kuumenna öljy rasvakeittimessä ja paista piirakoita kunnes ne ovat kauniin ruskeita. 

Säilytä valmiit piirakat keittiöpyyhkeen alla odottamassa tarjoilua. Tarjoile piirakat mahdollisimman nopeasti jotta ne eivät jäähdy. 

Tarjoile lihapiirakat nakilla, ketsupilla, sinapilla ja halutessasi myös kurkkusalaatilla. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä