Maku

Kotitekoiset lihapiirakat

2 h
5
0

Ei ole kotitekoisia lihapiirakoita voittanutta herkkua! Tällä reseptillä loihdit lihikset itse kotona alusta asti.
Tulosta
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 3 dlmaitoa (voit tehdä piirakat myös veteen)
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1,5 tlsuolaa
  • 1 tlsiirappia
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 0,5 dlsulatettua voita

Täyte

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1-2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 tlsuolaa
  • 0,3 tlvalkopippuria
  • 0,3 tlmustapippuria
  • 1 dlvettä
  • 4 dlpuuroriisia keitettynä
  • 3 kplkeitettyjä kananmunia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN

Kotitekoiset lihapiirakat valmistuva näin:

  1. Aloita lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita. Lisää siirappi, jauhot, suola ja sulatettu voi. Alusta taikinaa kunnes se alkaa irtoamaan käsistä.
  2. Kohota liinan alla n. 20 minuuttia. Itse kohotan taikinat usein siten että nostan kulhon jossa taikina on tiskialtaaseen, jossa on kuumaa vettä.
  3. Aloita täytteen valmistaminen. Keitä riisi suolatussa vedessä. Keitä myös kananmunat kypsiksi.
  4. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja paista. Murenna jauhelihaa paiston aikan muruiksi. Lisää mausteet ja vesi.
  5. Valuta kypsä riisi ja lisää se pannulle. Silppua kypsät kananmunat ja lisää ne pannulle sekoitellen.
  6. Nosta taikina kohoamasta ja kauli se isoksi levyksi. Painele pienellä lautasella taikinalevystä pyöreitä piirakkakuoria. Kauli vielä pyöreät piirakkakuoret.
  7. Kostuta kuorien reunat vedellä. Lisää ruokalusikalla reilulla kädellä täytettä piirakoiden keskelle, kuitenkin siten että piirakan saa vielä paineltua kiinni ilman että täytteet pursuavat ulos. Kun täyte on lisätty, nosta piirakan toinen reuna toisen päälle ja painele piirakat kiinni. Sulje reunat lautasen reunalla painaen ja anna kohota vielä kymmenisen minuuttia. 
  8. Kuumenna öljy rasvakeittimessä ja paista piirakoita kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Säilytä valmiit piirakat keittiöpyyhkeen alla odottamassa tarjoilua. Tarjoile piirakat mahdollisimman nopeasti jotta ne eivät jäähdy. 

Vinkki!

Kurkkaa myös toinen huippusuosittu lihapiirakkareseptimme!

MITÄ PIDIT?
5