Kotivinkki

Lihapata ja perunamuhennos

0
0

Lihapata ja perunamuhennos

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gnaudan ulkopaistia
  • öljyä paistamiseen
  • 1sipuli
  • 1porkkana
  • palapalsternakkaa ja juuriselleriä
  • 1½ rkltomaattipyreetä
  • 2 dlvettä
  • 5 dlpunaviiniä
  • 1lihaliemikuutio
  • ½ tlkokonaisia mustapippureita
  • 4laakerinlehteä
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • ½–1 tlsuolaa

PERUNAMUHENNOS:

  • 500 gjauhoisia tai yleisperunoita
  • ½ tlsuolaa
  • 3 dlvettä
  • 1 dlmaitoa
  • nokare voita tai margariinia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa liha noin kahden sentin kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä paistinpannulla pienissä erissä ja kumoa pataan.

2.Lohko paloiteltu sipuli ja kuutioi kuoritut porkkana, palsternakka ja selleri.

3.Ruskista ensin sipuli ja sitten muut juureskuutiot öljyssä. Kun vihannekset ovat saaneet sopivasti väriä lisää tomaattipyree.

4.Lisää pannulle vesi ja sekoittele hetken ajan. Näin maut irtoavat pannusta. Kaada seos pataan lihojen joukkoon ja lisää punaviini, murennettu lihaliemikuutio ja mausteet.

5.Peitä pata kannella ja pane uuniin 150-asteiseen uuniin 2–3 tunniksi tai kunnes liha on mureutunut.

6.Valmista padan muhiessa perunamuhennos.

7.Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä perunat kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi talteen.

8.Survo loput perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella soseeksi.

9.Lisää muhennokseen kuumaksi lämmitetty maito, ohenna tarvittaessa perunoiden keitinliemellä, lisää rasva ja mausta muhennos suolalla.

10.Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
 

Vinkki!

Tarjoa loput punaviinistä juomana aterialla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä