4,1(8)
Lihamureke juhlaan
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Lihamureke juusto-sienitäytteellä on juhlava ruoka, etenkin, jos sen valmistaa hirvenlihasta ja tarjoilee sokeripuolukoiden kera. Murekemassasta voi pyöritellä myös pullia.
Julkaistu 6.11.2014
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4-6 annosta
500 ghirven- tai naudan jauhelihaa
170 gpekonia
1sipulia
2 rklkorppujauhoja
1kananmuna
1 tlrosmariinia
½ tlmustapippuria
¾ tlsuolaa
Metsäsienitäyte
3 dlkypsiä hienonnettuja metsäsieniä
150 gsulatejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Koristeluun
100 gpuolukoita (1 dl)
sokeria maun mukaan

1. Valmista täyte. Laita sienet kattilaan ja murusta juusto joukkoon. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Anna jäähtyä murekkeen valmistamisen ajan.

2. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kytke liesi täydelle teholle. Ruskista pekoni siitä irtoavassa rasvassa. Lisää loppuvaiheessa pannulle sipuli. Kypsennä, kunnes sipuli pehmenee. Anna hieman jäähtyä.

3. Yhdistä kulhossa jauheliha, korppujauhot, kananmuna ja mausteet. Lisää hieman jäähtynyt pekoni-sipuliseos. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi.

4. Muotoile lihamurekemassa leivinpaperin päälle kostutetuin käsin levyksi, jonka koko on noin 20 x 27 cm. Lusikoi täyte levyn keskelle pitkän sivun suuntaisesti, mutta älä aivan reunoille asti. Rullaa levy leivinpaperin avulla ja muotoile päät ja pinta hyvin kiinni kostutetuin käsin. Käännä saumakohta lihamurekkeen alle.

5. Kypsennä lihamureketta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Mausta puolukat sokerilla ja koristele lihamureke niillä.

Kommentoi »