Kotivinkki

Lihamureke juhlaan

1 h 10 min
0
0

Lihamureke juhlaan

Lihamureke juusto-sienitäytteellä on juhlava ruoka, etenkin, jos sen valmistaa hirvenlihasta ja tarjoilee sokeripuolukoiden kera. Murekemassasta voi pyöritellä myös pullia.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 500 ghirven- tai naudan jauhelihaa
  • 170 gpekonia
  • 1sipulia
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1kananmuna
  • 1 tlrosmariinia
  • ½ tlmustapippuria
  • ¾ tlsuolaa

Metsäsienitäyte

  • 3 dlkypsiä hienonnettuja metsäsieniä
  • 150 gsulatejuustoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Koristeluun

  • 100 gpuolukoita (1 dl)
  • sokeria maun mukaan

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

1. Valmista täyte. Laita sienet kattilaan ja murusta juusto joukkoon. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Anna jäähtyä murekkeen valmistamisen ajan.

2. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kytke liesi täydelle teholle. Ruskista pekoni siitä irtoavassa rasvassa. Lisää loppuvaiheessa pannulle sipuli. Kypsennä, kunnes sipuli pehmenee. Anna hieman jäähtyä.

3. Yhdistä kulhossa jauheliha, korppujauhot, kananmuna ja mausteet. Lisää hieman jäähtynyt pekoni-sipuliseos. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi.

4. Muotoile lihamurekemassa leivinpaperin päälle kostutetuin käsin levyksi, jonka koko on noin 20 x 27 cm. Lusikoi täyte levyn keskelle pitkän sivun suuntaisesti, mutta älä aivan reunoille asti. Rullaa levy leivinpaperin avulla ja muotoile päät ja pinta hyvin kiinni kostutetuin käsin. Käännä saumakohta lihamurekkeen alle.

5. Kypsennä lihamureketta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Mausta puolukat sokerilla ja koristele lihamureke niillä.

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä