Lihakirveet eli tapparat

45 min
4
0

Lihakirveet eli tapparat

MU
0
4
Teksti Pekka Malkki
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Kirvesterät

  • 2 dlvettä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 700 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklsinappia
  • 2 rklketsuppia
  • 85 gpekonia

Kirvesvarret

  • 8 kplgrillimakkaraa
  • 85 gpekonia
  • 3 rklvoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Anna korppujauhojen turvota hetki.

Lisää jauheliha ja mausteet. Sekoita murekemassa tasaiseksi.

Jaa murekeseos kahdeksaan osaan ja muotoile kostutetuin käsin kirvesterät pellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja kiedo pekoni terän keskelle.

Paista teriä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kirvesvarret mureketerien paistuessa. Leikkaa makkaroista 1/3 pois ja kiedo puolitettu pekoniviipale pidemmän makkarapalan päähän. Ruskista makkarat voissa paistinpannulla. Lopuksi kokoa lihakirveet varrastikkujen avulla. Pujota tikkuun ensin pitkä pala makkaraa, sitten kirvesterä ja lopuksi lyhyt makkarapala.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä