Maku

Lihakeitto lipstikalla

3 h 55 min
0
0

Lihakeitto lipstikalla

Perinteinen lihakeitto lipstikalla maustettuna.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gnaudan keittolihaa makuluulla
  • 2,5 lkylmää vettä
  • 10 kplmustapippuria
  • 1 rklmaustepippuria
  • suolaa
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplporkkana
  • silolehtipersilijan varret (1 ruukullinen)
  • lipstikan varret (1 ruukullinen)
  • 6 kplperunoita
  • 200 gpalsternakkaa
  • 4 kplporkkanoita
  • 100 gjuuriselleriä
  • silolehti persilijaa (ruukullinen)
  • tuoretta lipstikkaa (ruukullinen)
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tee näin

3 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h 15 min

Laita liha ja makuluu isoon kattilaan (5l). Pese porkkana ja lisää kattilaan. Leikkaa sipuli neljään osaan ja lisää kattilaan. Ota persilijan ja lipstikan lehdet talteen ja laita sivuun odottamaan. Lisää persilijan ja lipstikan varret kattilaan. Lisää musta- ja maustepippurit sekä suola. Kaada kylmä vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista kolme tuntia liedellä. Kuori vaahto pois pinnalta. Siivilöi liemi talteen. Pilko liha kuutioiksi.

Kuori porkkanat, perunat, palsternakka ja selleri. Pilko kuutioiksi. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvksi ja lisää juurekset. Keitä kymmenen minuuttia ja lisää kuutioitu liha kattilaan. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä. Hienonna yritit ja lisää keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.

Vinkki!

Persilijan ja lipstikan varsia ei kannata heittää pois vaan käyttää maustamaan lihalientä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä