Maku

Lihakeitto

2 h 20 min
GL
LA
MA
MU
4.17
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (8 annosta)

  • 1500 gnaudan lapaa tai etuselkää
  • 20 dlvettä
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisina)
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisina)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklsuolaa
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplporkkanaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 1000 gperunaa
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna. Lisää kattilaan kokonaiset lihapalat. Anna kiehua muutama minuutti ja kuori vaahto pois. Lisää mausteet ja suola. Keitä alhaisella lämmöllä, kunnes liha tuntuu murealta eli noin 1 1/2 tuntia.

Nosta lihapalat pois ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää paloiteltu liha ja kuoritut, paloitellut juurekset kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä. Keitä, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Tarkista lopuksi lihakeiton maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Ripottele pinnalle persilja.

Tarjoa lihakeittoa näkki- tai ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.17