Maku

Lihakäärylepata all-in-one

2 h 45 min
4.3
0

Lihakäärylepata all-in-one

MU
MA
0
4.3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gnaudanpaistia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 1/2 dldijoninsinappia
  • 100 gparmankinkkua (viipaloituna)
  • 200 gkuivattuja viikunoita

Liemi

  • 4 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3 dlomenatäysmehua
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 rklrosmariinia

Lisäksi

  • 10 kplperunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 1 kplfenkolia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa paistista poikkisyin noin puolen sentin viipaleita. Paistikilosta saat noin 8 viipaletta ja lopun voit pilkkoa kuutioiksi.
Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. Mausta suolalla ja pippureilla. Sivele pintaan vielä sinappia.
Jaa parmankinkku paistiviipaleille. Halkaise viikunat ja nosta pari, kolme palaa jokaiselle viipaleelle. Kiedo rulliksi ja kiinnitä kääryleet cocktailtikuilla.
Ruskista lihakääryleet padassa tai paistinpannulla öljyssä parissa erässä. Lisää kääryleiden joukkoon kaikki liemen ainekset ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuori perunat, porkkanat, sipulit ja palsternakka. Paloittele porkkanat ja sipulit sekä palsternakka ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Lisää kasvikset pataan.
Kypsennä lihakäärylepataa 150 asteessa pari tuntia.
Tarjoa lihakäärylepadan lisänä valkosipulileipiä.

•Muistuta ruokailijoita poistamaan kiinnitystikut lihakääryleistä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä