Maku

Lihakääryleet ja tumma pihlajanmarjakastike

55 min
5
0

Lihakääryleet ja tumma pihlajanmarjakastike

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 ghirvenpaistia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 kplpalsternakkaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpurjoa
  • 2 rkllihafondia

Kastike

  • 4 dllihalientä
  • 1 dlpihlajanmarjahyytelöä
  • 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 rklkonjakkia
  • 1/2 rkltummaa kastikesuurustetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji ne ohuiksi.

Ota liha jääkaapista lämpenemään pari tuntia ennen valmistusta. Ripottele viipaleille suolaa, pippuria ja riistamaustetta.
Kuori ja suikaloi palsternakka ja porkkanat. Huuhdo halkaistu purjo ja suikaloi valkoinen osa. Pane muutamia kasvissuikaleita lihaviipaleille ja rullaa ne kääryleiksi. Sulje kääryleet cocktailtikuilla.

Ruskista rullat voi-öljyseoksessa. Kaada pannulle vettä sen verran, että kääryleet peittyvät. Lisää fondi tai liemikuutio. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia tai, kunnes liha on mureaa.

Siivilöi liemi pieneen kattilaan, lisää vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pihlajanmarjahyytelö ja konjakki. Suurusta kastike ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa lihakääryleet tumman pihlajanmarjakastikkeen, höyrytetyn parsakaalin ja valkosipuliperunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä