Maku

Lihadomburi (Tanin domburi)

25 min
0
0

Lihadomburi (Tanin domburi)

GL
LA
MA
0
0
Domburi on japanilainen, kulhosta tarjottava riisipohjainen ruokalaji. Tässä domburissa on lihaa ja kananmunaa.
Teksti Teruyo Uematsu-Toikka
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gnaudan ulkofileetä
  • 2 kplsipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 1/2 dlsoijakastiketta
  • 2 rklsokeria
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 dlvettä
  • 4 kplmunaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 min

Ennen kuin aloitat domburin teon, laita riisi kiehumaan ohjeen mukaan.

Leikkaa filee ohuen ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne laakealle paistin- tai wokkipannulle pilkotun sipulin ja purjosipulin kanssa hiljakseen paistumaan. Jonkin ajan kuluttua lisää soija, suola, sokeri, liemikuutio ja vesi.

Vatkaa munien rakenne rikki toisessa astiassa ja lisää pannulle edellisten päälle. Kun keitos alkaa kuohua, peitä kannella ja sammuta levy. Anna hautua 5 minuuttia.

Annostele kunkin ruokailijan kulhoon keitettyä riisiä ja liha-domburia päälle. Domburin kanssa sopii tarjottavaksi kirkas keitto.

Vinkki!

Domburi tarkoittaa reilun kokoista kulhoa, jonka pohjalle annostellaan keitettyä riisiä ja päälle muu tarjottava ruoka.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä