Maku

Lihaa parhaimmillaan: Frikadellit Paprikakastikkeessa

3
0

Lihaa parhaimmillaan: Frikadellit Paprikakastikkeessa

Frikadellit ei juuri lihapullista eroa. Paistamisen sijaan nämä pullat valmistuvat keittämällä tai hauduttamalla. Oli miten oli, hyviä ne on kuin... sanonko mitkä..
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 ghereford härän jauhelihaa (kotitila.fi) tai ihan tavallista naudan jauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä

Paprikastike

  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplpunasipuli
  • 6 kplvalkosipulin kyntta
  • 1-2 kpltuore punainen chili
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
  • 2 dlvahvaa kahvia
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rklworcestershirenkastiketta
  • 200 gpaseerattua tomaattia
  • 1 tloreganoa
  • ½ tlfenkolinsiemeniä murskattuna
  • 2 rklparmesaanijuustoa hienoksi raastettuna
  • 1 tlfariinisokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita jauheliha,suola ja pippuri sekaisin. 

Pyöritä massasta 16 palleroa ja nosta ne kylmään.

Silppua sipulit,chili ja paprikat pieneksi.

Lorauta padan pohjalle oliiviöljyä reilusti.

freesaa sipulit,chili ja paprikat. Lisää sekaan fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe.

Lsää etikka ja anna kiehahtaa kunnolla Lisää sitten worchester ja vahva kahvi.

Anna kiehua hetki ja lisää sekaan paseerattu tomaatti ja loput mausteet.

Kun kastike alkaa poreilemaan, niin lisää sekaan jauhelihapallerot.

Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä n.15min.

Tarkista suola ja lisää maun mukaan.

Tarjoa pallerot Polentan tai Pastan kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä