Maku

Lihaa ja nuudeleita

20 min
0
0

Lihaa ja nuudeleita

LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 200 gvehnänuudeleita

Lihakastike

  • 2 kplsalottisipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dloliiveja
  • 1/2 rklsoijakastiketta (ketjap manis)
  • 350 gkirsikkatomaattia
  • 200 gnaudanlihaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Marinoitu tofu

  • 150 gtofua
  • 1 rklsoijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlhunajaa
  • 1 rklvettä
  • 1 rkllehtipersiljaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Viipaloi valutettu tofu. Pane mausteiden kanssa samaan pussiin puoleksi tunniksi. Kääntele paloja maustumisen aikana.
Kuullota pannulla öljyssä silputut sipulit. Lisää sekaan ketjap manis, kirsikkatomaatit ja noin 1 dl vettä. Lisää sitruunan mehu, hunaja, mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta hetken ajan.
Pane sekaan valutetut oliivit. Nosta sivuun ja erota kasvissyöjän annos.
Pane tyhjälle pannulle tilkka öljyä ja lisää sekaan ohueksi viipaloitu huoneenlämpöinen liha pienissä erissä.
Paista lihat öljyssä kypsiksi ja lisää sekaan tomaatti-oliiviseos, josta kasvissyöjän osuus on erotettu.
Paista marinoituja tofuja öljyssä, kunnes ne ovat kuumia ja saaneet kauniin paistopinnan.
Kypsennä nuudelit kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan ja valuta ne. Nostele halutessasi sekaan tilkka seesamiöljyä.
Tarjoa lihakastike nuudelin kanssa ja kasvissyöjän annos marinoidun tofun kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä