Maku

Liekitetyt ankanrinnat

35 min
4
0

Liekitetyt ankanrinnat

MU
GL
0
4
Teksti Heikki Valtanen
Kuvat Pekka Rantamoijanen, Heikki Valtanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gankanrintaa
  • 4 rklkonjakkia

Kastike

  • 2 dlkanalientä
  • 1 tlviherpippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklsinappia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 30 gvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Leikkaa rintafileisiin ristiviillot. Paista ankanrintoja ensin nahkapuolelta 6–8 minuuttia, sitten nahattomalta puolelta noin 4 minuuttia (saa jäädä kypsyysasteeltaan roseeksi).

Nosta paistinpannu pois lieden päältä. Valuta irronnut rasva toiseen astiaan myöhemmin käytettäväksi.

Kaada konjakkia lasista (huom. ei pullosta) tasaisesti pannulle. Sytytä alkoholi varovasti pannun reunalta, tulitikulla tai takkatikulla. Anna liekkien palaa loppuun. Nosta sitten ankat kuumalle vadille pariksi minuutiksi odottamaan leikkaamista.

Kuumenna pannu uudelleen ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää rouhitut viherpippurit, hunaja ja sinappi. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa välillä sekoittaen. Kiillota kastike lopuksi voinokareella.

Paloittele ankanrinnat noin kolmeen osaan. Tarjoa liekitetyt ankanrinnat haudutetun hapankaalin ja viherpippurikastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä