Kotivinkki

Levitä paahtoleivälle voin sijaan parsakaalipestoa

8 min
0
0

Kauniin vihreä parsakaalipesto valmistuu hetkessä. Jos käytät yrttinä basilikan sijaan tilliä, leivät sopivat hyvin vaikka rapujuhliin.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 1iso parsakaali (noin 400 g)
  • 1nippu tuoretta tilliä (50 g)
  • 1 dlraastettua parmesaanijuustoa
  • ½ dlpinjansiemeniä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 ½ dloliiviöljyä

Tee näin

8 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN3 min

1. Huuhtele parsakaali ja paloittele se. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vähässä vedessä noin 3 minuuttia.

2. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä.

3. Mittaa kaikki parsakaalipeston ainekset monitoimikoneen kulhoon öljyä lukuun ottamatta ja aja tasaiseksi. Valuta joukkoon öljyä, kunnes parsakaalipeston koostumus on sopiva.

Kurkkaa myös nämä

Nopea pinaattipesto pastalle

Kesäkurpitsatahna

Leipätikut ja latva-artisokkatahna

MITÄ PIDIT?
0