Kotivinkki

Lettutaikina

1 h
4.8
0

Lettutaikina

Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Lettutaikina, jolla onnistut aina! Sekoita lettutaikina ja paista ihanat letut jälkiruoaksi tai iltapalaksi. Seurana maistuvat marjat, hedelmät ja hillot. Kokeile myös hunajaa, siirappia ja jälkiruokakastikkeita. Äläkä unohda kermavaahtoa ja jäätelöä!

Ainekset (30 kpl)

Lettutaikina

  • 2kananmunaa
  • ½ lmaitoa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • ½ dlsulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Lettutaikina valmistetaan näin:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki.
  2. Lisää maito ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rasva ja sekoita.
  3. Anna taikinan turvota 30 minuuttia ennen paistamista.
  4. Sulata rasva lettupannulla ja kaada jokaiseen koloon noin ½ dl taikinaa.
  5. Paista keskilämmöllä, kunnes alapinta on sopivasti ruskistunut. Käännä lettu ja paista toinen puoli samoin.
  6. Tarjoa lettujen kanssa marjoja ja kermavaahtoa.

Vinkki!

Anna ohukaistaikinan seistä puolesta tunnista tuntiin ennen paistamista, jotta jauhot ehtivät turvota. Jos et ehdi turvottaa taikinaa, käytä hiukan perusohjetta enemmän jauhoja.

Vinkki!

Maidon tilalle taikinan nesteeksi sopivat myös hapanmaitotuotteet, kivennäisvesi, mehut sekä soija-, kaura- ja riisimaito. Osan jauhoista voi korvata täysjyväjauhoilla, hiutaleilla tai löysällä puurolla. Gluteenittomissa letuissa korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Kananmunan voi korvata 1 dl:lla kypsästä perunasta tai kasviksista tehtyä sosetta tai 1 dl:lla banaanisosetta. Taikinan voi maustaa kardemummalla, kanelilla tai vaniljalla.

Vinkki!

Valuta lettutaikina 1 ½ litran limsapul­loon. Siitä taikinan saa annosteltua pannulle siististi. Muista ravistaa pulloa ennen kaatamista. Pullossa taikinan saa mukaan vaikka retkelle!

MITÄ PIDIT?
4.8