Lepsutusrieska

13 h 55 min
3.5
1

Lepsutusrieska

MU
KA
1
3.5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

Illalla

  • 10 dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 250 gohrajauhoja

Aamulla

  • 1 rklsuolaa
  • 375 gohrajauhoja
  • 350 gvehnäjauhoja

Tee näin

13 h 55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN13 h 25 min

Liuota illalla kädenlämpöiseen piimään hiiva ja sekoita joukkoon ohrajauhot. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan hapantua yön yli.

Lisää aamulla taikinaan suola, ohrajauhot ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Taikinan tulee olla hyvin löysää. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puoli tuntia.

Jauhota leivinpöytä huolellisesti ja kumoa taikina pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan. Jauhota kolme leivinliinaa. Hyppäytä kaksin käsin yksi taikinapaloista ympäri pariin kertaan, jotta rieskasta tulee tasainen.

Nosta rieska jauhotetun leivinliinan päälle. Tee kaikki rieskat näin ja kumoa jokainen rieska omalle leivinliinalleen.

Peitä rieskat liinoilla. Anna leipien kohota puoli tuntia sillä välin, kun kuumennat uunin 275 asteeseen.

Kumoa lepsutusrieskat liinoilta jauhotetuille tai leivinpaperoiduille uunipellille.

Paista lepsututsieskoja noin 25 minuuttia.

Harjaa lopuksi kypsien lepsutusrieskojen pinnasta ylimääräiset jauhot pois.

Vinkki!

Lepsu tarkoittaa löysää ohrataikinaa, jota höpsytetään eli hyppyytetään kulhossa.
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä